Release 6.4.1. What’s New?

Release 6.4.1. what's new

De GeoVisia gebruikerservaring wordt steeds beter naarmate we nieuwe functies toevoegen en bugs fixen. In de zomer van 2022 zullen we de langverwachte release 6.4.1. gaan uitbrengen. Maar wat gebeurt er tussen dan en nu? 

Wat gebeurt er tussen nu en de release 

Om er zeker van te zijn dat we een release uitrollen die een betere gebruikerservaring gaat bieden vinden er allereerst een uitgebreide reeks testen plaats. 

  • Performance testen; 
  • UI testen; 
  • Acceptatie omgeving getest; 
  • Klant testen;
  • Gebruikers testen door enkele gemeenten en aannemers;
  • Na acceptatie releasen op cloud. 

Wat is er nieuw in deze versie

Wij nemen je als gebruiker graag mee op een rondleiding door hoe ons product de afgelopen maanden is gegroeid. Hier vind je een overzicht van de verbeteringen die je in deze laatste versie zal aantreffen: 

Data en paspoort velden 

Binnen GeoVisia Online is het nu mogelijk om datavelden te bekijken. Via een druk op de knop kan er, met de juiste autorisatie, gewisseld worden tussen paspoort- en database velden. De paspoort weergave kan naar eigen voorkeur ingericht worden. 

Meervoudig wijzigen

Vanuit het lijstoverzicht kan er nu meervoudig gewijzigd worden. Daarbij krijg de gebruiker, met de juiste autorisatie, de keuze tot het meenemen van rekenregels, macro’s, standaardwaarden en verplichte velden of het negeren daarvan. Op dit moment geldt er een limiet van 1000 objecten per keer voor meervoudig wijzigen. 

Geometrisch kopiëren

Bij het tekenen is het nu ook mogelijk om de geometrie van een bestaand object te kopiëren. 

Snappen

De mogelijkheid tot snappen is toegevoegd. De gebruiker kan nu meerdere volglagen selecteren bij het tekenen. 

Ruimtelijke selectie

Vanuit de kaart kunnen nu selecties gemaakt worden. Dit gaat via het tekenen van een polygoon of/en het selecteren van meerdere individuele objecten. 

Evenredig plaatsen

De evenredig plaatsen functionaliteit is toegevoegd aan GeoVisia Online. Met deze nieuwe functie is het mogelijk om in één keer tot 50 puntobjecten te plaatsen. 

Draaien van kaart

Voor de tablet gebruikers hebben we de mogelijkheid tot het draaien van de kaart toegevoegd. Daarbij hebben we de mogelijkheden toegevoegd om de kaart weer vast te zetten en om deze terug te draaien naar het Noorden. Ook voor laptop/pc gebruikers is het mogelijk om via ALT+SHIFT de kaart te draaien. 

Meervoudig verwijderen 

Vanuit het lijstoverzicht kan er in release 6.4.1. nu meervoudig verwijderd worden. Alle objecten in het huidige filter van het lijstoverzicht zullen worden verwijderd. Op dit moment geldt er een limiet van 100 objecten per keer voor meervoudig verwijderen. 

Link vanuit lijstoverzicht

Link vanuit in lijstoverzicht 

Het is nu mogelijk om een link direct vanuit het lijstoverzicht te benaderen. Het paspoort hoeft daar niet meer voor te worden geopend. 

Stap nu over  

Maak je al gebruik van GeoVisia Office dan is dit de kans om over te stappen naar GeoVisia online en kosten te besparen. Nu overstappen betekent: 

  • Sneller werken;
  • Plaats en tijd onafhankelijk werken;
  • Werken op elk gewenst apparaat met een browser.  

Wil je meer willen weten over release 6.4.1. en hoe organisaties GeoVisia slim inzetten bij het ondersteunen van processen in de buitenruimte? Geef je dan op voor het webinar op 12 juli as. ! 

X