Diverse beheeronderdelen in één pakket

De afdeling Stedelijk Beheer van de gemeente heeft na een lange zoektocht naar een goed beheerpakket voor de openbare ruimte bij verschillende bedrijven en bij diverse gemeenten rondvraag gedaan. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in het pakket GeoVisia van DataQuint, dat voor de gemeente voldoet aan de gestelde eisen en wensen.

Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk pakket

Met GeoVisia beschikt de gemeente over een pakket dat overzichtelijk is, vriendelijk is in het gebruik en oplossingen biedt voor de problemen waartegen de gemeente aanliep. De processen worden beter ondersteund, zodat het beheer en onderhoud voor de stad Amersfoort efficiënter gaat. Door de integrale koppeling tussen kaart en administratieve data voorkom je zowel problemen als dubbel werk met een besparing in tijd en geld als resultaat. Daarnaast wordt de historie bewaard, wat vooral bij bomen en speelvoorzieningen een groot voordeel is.

Met GeoVisia beschikt de gemeente over een pakket dat overzichtelijk is, vriendelijk is in het gebruik en oplossingen biedt voor de problemen waartegen de gemeente aanliep.

Uitstekende service

Voor Amersfoort is het begonnen met de beheeronderdelen van de afdeling Stedelijk Beheer en dan met name gericht op het groenbeheer. Intussen is de gemeente samen met DataQuint bezig om meer beheeronderdelen in GeoVisia te implementeren. “Omdat het een generiek pakket is kan er veel in GeoVisia opgenomen worden en DataQuint helpt de organisatie uitstekend. Ook bij vragen, problemen of goede ideeën kan je altijd bij DataQuint terecht.”

Hoge kwaliteit gegevens en goede samenwerking partners

“Amersfoort maakt gebruik van zowel GeoVisia Office als GeoVisia Field en is hier erg tevreden over. Voor inventarisaties en inspecties worden aannemers ingehuurd die met de Toughbooks naar onze wens werken. Dit zorgt voor een goede kwaliteit van de gegevens en een goede samenwerking met de ketenpartners en aannemers. Het mobiel werken met de Fieldversie en dus het bijhouden van gegevens wordt steeds belangrijker in deze tijd van bezuinigingen. Ook de ketenpartners krijgen de mogelijkheid om makkelijk de gegevens te raadplegen via een VDI (Virtual Desktop Interface) oplossing. Dit levert voor beide partijen een “win-win” situatie op.”