Flexibiliteit en vrijheid bij het inrichten van projecten

De Slijpkruik is een adviesbureau voor het beheer en de inrichting van de buitenruimte. Hun kennis wordt ingezet om opdrachtgevers te voorzien van optimaal bruikbare resultaten. Van aanbesteding tot beheerplan, van inventarisatie tot uitvoeringstekening. Sinds 7 jaar werken zij met GeoVisia als beheerpakket voor hun opdrachtgevers.

 

Flexibiliteit in aanmaken en vormgeven projecten

“Een aantal jaar geleden werd het databeheer en inspectiewerk steeds belangrijker in de groensector. Hierdoor was er behoefte aan een GIS-pakket”, vertelt Mijndert-Jan van Lavieren. “Elke vraag van de opdrachtgever is dermate specifiek, dat flexibiliteit in het beheren en inspecteren van data nodig is. De vrijheid in GeoVisia rondom het inrichten van de paspoorten en de verschillende projecten zorgt ervoor dat wij die flexibiliteit kunnen bieden”, aldus Van Lavieren.

Elke vraag van de opdrachtgever is dermate specifiek, dat flexibiliteit in het beheren en inspecteren van data nodig is. De vrijheid in GeoVisia rondom het inrichten van de paspoorten en de verschillende projecten zorgt ervoor dat wij die flexibiliteit kunnen bieden.

Brede inzetbaarheid

Naast de flexibiliteit in het bouwen van paspoorten laat Van Lavieren weten dat ook de brede inzetbaarheid van de software een groot voordeel is. “Je kunt GeoVisia op vele manieren inzetten: als beheerpakket en inspectietool, maar ook voor het vastleggen van de beeldkwaliteit. Daarnaast is het niet nodig om je in GeoVisia te houden aan vooraf ingestelde standaarden, zoals bepaalde type objecten of paspoorten. In principe kun je dus alles invoeren wat je zelf nodig hebt. Deze brede inzetbaarheid zorgt ervoor dat wij de klanten optimaal kunnen bedienen”.

Snel schouwen van de buitenruimte

Ook gebruikt De Slijpkruik de add-on Beeldkwaliteit om de beeldkwaliteit van de buitenruimte te schouwen. Deze add-on helpt bij het schouwen van objecten volgens de CROW kwaliteitstandaarden.  Van Lavieren: “Met Beeldkwaliteit kun je gemakkelijk de standaard informatie vanuit de CROW methodiek invullen, waardoor je je buitenruimte snel kunt schouwen. De resultaten van de schouwrondes vind je automatisch terug in de software, waardoor je snel een rapportage kan draaien over de kwaliteit van je buitenruimte. Dit werkt heel makkelijk”.

Van analoog naar digitaal

Tenslotte noemt Van Lavieren dat GeoVisia enorm heeft geholpen in de vertaalslag van analoog naar digitaal. “Voorheen werd de openbare ruimte geïnspecteerd met behulp van A4tjes waarop de gegevens ingevuld moesten worden. Met GeoVisia wordt alles digitaal ingevoerd en ook meteen geautomatiseerd. Dit geeft veel meer inzichten in de buitenruimte dan voorheen”.