Van data naar inzicht

Data verzamelen is één ding. Maar alles uit die data halen wat erin zit, dat is de grote kunst. Hoe ziet het buitenruimtebeheer van morgen eruit?

Goed beheer draait om data. Het is data waarmee je goede analyses maakt en efficiënte beheerplannen opstelt. Data heb je nodig om keuzes te maken en prioriteiten te stellen, zodat budget zo optimaal mogelijk besteed kan worden.

Moeten we van alle bomen de worteldruk opnemen, of alleen van de bomen die pal langs een straat of fietspad staan? Zijn er zwakke plekken van ons rioolsysteem, die we net wat vaker moeten inspecteren? Welke afvalbakken moeten dagelijks geleegd worden en welke eens in de maand?

Daarvoor moet data wel vertaald worden naar inzicht. Bij DataQuint ondersteunen we dat proces. We maken het inwinnen, analyseren en ontsluiten van data makkelijker. Maar het blijft mensenwerk.

Nog wel. Want we staan voor een revolutionaire volgende stap. In een wereld waarin het eerste 5G-putdeksel al is gesignaleerd, gaat het beheer van de openbare ruimte radicaal veranderen. Sensoren gaan steeds meer inspectiewerk overnemen. Dat betekent dat beheerders véél meer data in handen krijgen. Een unieke kans om veel verder te gaan in analyses en beheer te optimaliseren.

Die toekomst is begonnen, en wij zijn er al mee bezig. DataQuint werkt met partners aan manieren om die enorme hoeveelheden data in goede banen te leiden. En aan algoritmes, waarmee we smart inspectieplannen en –modellen kunnen bouwen.

Meer weten?

Neem contact met ons op of vraag gelijk een demo aan.

Neem contact op